Leeds zakt naar First division

Leeds United moest minstens een punt halen in Bolton om nog enige kans te hebben om de degradatie te vermijden. Met nog twee wedstrijden te spelen kan Leeds nog op gelijke hoogte komen met Manchester City, maar het verschil in doelsaldo is onoverbrugbaar.

Bolton-Leeds 4-1

De Australische sterspeler van leeds, Mark Viduka, speelde een belangrijke rol in de partij tegen Bolton. Eerst bracht Viduka Leeds vanop de stip 0-1 voor, maar nadat hij nog voor rust rood (twee keer geel) kreeg, begon het mis te lopen voor de bezoekers. In de tweede helft dicteerde Bolton de wet. Youri Djorkaeff scoorde de eerste twee doelpunten voor de thuisploeg. Toen Ian Harte een own-goal maakte, leek het doek gevallen voor Leeds. Kevin Nolan legde de eindstand vast op 4-1. Bolton won verdiend na een indrukwekkende match, waarin vooral Jay-Jay Okocha uitblonk.

Leeds zakt, de Premier League en iedereen neemt afscheid van een schitterende club.