Sonck ontploft

Na al die maanden lijkt het dan toch eindelijk zo ver: Wesley Sonck is ontploft bij Ajax. De Belgische spits scoorde vanmiddag op het veld van FC Zwolle zijn eerste hattrick in de Nederlandse competitie.

Ajax kan vandaag kampioen worden, op voorwaarde dat het zelf wint en dat naaste achtervolger PSV Eindhoven punten laat liggen. Dat eerste is alvast gebeurd: de Amsterdammers kaapten op het veld van degradatiekandidaat FC Zwolle de volle pot weg na een 0-5 zege.

Wesley Sonck, die zijn rentree in de basis maakte na maandenlang blessureleed, startte bij Ajax op de plek van rechtsbuiten, een plek waar hij eerder dit seizoen onsuccesvol bleek. Ook vandaag bakte hij er op die positie niets van. Tom Soetaers keerde eveneens terug, hij kreeg het vertrouwen van Koeman en mocht op links starten. Het was lang wachten op het eerste doelpunt. Tomas Galasék slaagde er na 36 minuten dan toch in om de Amsterdammers op voorsprong te brengen.

Tijdens de rust greep Koeman in. Hij haalde Anastiasiou, die centraal in de aanval startte, naar de bank en posteerde Sonck op die positie. De Belgische spits toonde meteen dat dát zijn positie was, en niet de rechterkant: in de tweede helft scoorde hij drie doelpunten. Ook Wesley Sneijder pikte er nog eentje mee, zodat Ajax met 0-5 won.

Ajax heeft zo nog één punt nodig om landskampioen te worden. Ook puntenverlies van PSV brengt de landskroon naar Amsterdam.