Inter op CL-koers

Inter heeft de levensbelangrijke thuiswedstrijd van Parma gewonnen dankzij een vrijetrapdoelpunt van Adriano, halfweg de 2de helft. Door de winst gaan de Nerazzurri voorbij Parma naar de 4de plaats. Met nog 1 speeldag te gaan, lijken de CL-voorrondes eraan te komen voor Inter.

Perugia mag blijven hopen op een verlengd verblijf in de Serie A. Nadat het vorige week Juventus klopte, ging nu vice-kampioen Roma voor de bijl: in Palermo, want Roma kreeg een stadionverbod, wonnen de Umbriërs met 1-3. Cassano bracht de Giallorossi wel nog op voorsprong maar Ze Maria zorgde nog voor de pauze voor een ommekeer: hij scoorde 2 keer, waarvan 1 keer op penalty. In de slotfase kon ook 'good old' Ravanelli zijn doelpunt meepikken. Perugia heeft nu 1 punt achterstand op Empoli en Modena. Als het beide op de laatste speeldag kan voorbijsteken, ontloopt het de rechtstreekse degradatie en spelen de 'Grifoni' testwedstrijden tegen de nummer 6 uit de Serie B.

Lazio mag de CL vergeten na 2-1 verlies in Brescia. Tot 10 minuten voor tijd bleef de stand 0-0 maar toen scoorde Mauri voor de thuisploeg en enkele minuten later verdubbelde Roberto Baggio de voorsprong. Cesar kon nog tegenscoren maar dit was niet meer dan een magere troost.

Kampioen Milan nam een snipperdag: het verloor van Reggina met 2-1. Di Michele en Cozza (pen.)brachten de stand al na een halfuru op 2-0. In het begin van de 2de helft scoorde Shevchenko de aansluitingstreffer en zijn 23e van het seizoen. Daar bleef het bij: Reggina is door de overwinning zeker van de redding.

Juventus gaf zijn coach Lippi een waardig afscheid in Delle Alpi: tegen Sampdoria werd het 2-0. Legrottaglie en Appiah bepaalden de eindstand al voor de rust op 2-0.

Siena mag ook volgend jaar in de Serie A spelen na de 1-3 winst op Modena. Taddei' scoorde voor en na de pauze, Marazzina bracht even de spanning terug maar Chiesa liet er geen twijfel over bestaan dat Siena het niet bij 1 jaar Serie A wou houden: 1-3 winst.

Rode lantaarn Ancona won met 2-1 van Empoli. Milanese zorgde voor 1-0. Vannucchi maakte gelijk maar enkele minuten later bracht Sommese, op penalty, de thuisploeg definitief aan de leiding.

Udinese-Chievo en Bologna-Lecce werd 1-1. In Udine scoorde Iaquinta voor de thuisploeg, nadat Cossato de bezoekers op voorsprong had gebracht. Tare leek de Rossoblu de overwinning te bezorgen maar bij de laatste aanval kon Chevanton namens Lecce een punt meepikken.