Poule B: Heracles Almelo neemt leiding

Heracles heeft door te winnen van Volendam (4-0) de leiding genomen in poule B van de nacompetitie. De Graafschap en Excelsior scoorden niet: 0-0.

Op de overwinning van de Tukkers viel weinig af te dingen en was meer dan verdiend. Wel kreeg de zege pas laat gestalte. Oorzaak daarvan was de directe rode kaart die Volendammer Gijs Luirink kreeg, wegens het neerhalen van een doorgebroken tegenstander.

Diep in de tweede helft was het Roel Buikema die zijn ploeg aan de leiding bracht, waarna de ploeg van Gert Jan Verbeek in de slotfase werd geholpen door Lindsay Wilson. De onfortuinlijke Volendamse verdediger schot in eigen doel: 2-0. In de laatste minuten maakten Thijs Sluijter en Yuri Rose er zelfs nog 4-0 van.

Heracles Almelo nam daarmee de leiding in poule B, omdat De Graafschap en Excelsior afsloten op 0-0. Voor die uitslag zouden vooral de Kralingers vooraf hebben getekend, maar gezien het spelbeeld op de Vijverberg mocht Excelsior zich de morele verliezer worden.

Vooral in de tweede helft was er namelijk maar één ploeg die voetbalde en de mooiste kansen kreeg. Met name René van Dieren en Cecilio Lopes kregen dotten van kansen, maar zij vonden zoals veel ploeggenoten meer dan eens Jurgen Wevers (ingevallen voor Aleksander Klak) op hun weg.