Seizoensanalyse Lierse

Seizoensanalyse Lierse
Foto: © SC

Het zag er allemaal zo mooi uit in het begin van het seizoen. Vorig jaar een knalseizoen maar net naast de prijzen, onder andere dat feit brak hen later zuur op.Dit seizoen wilde Lierse absoluut een prijs behalen maar al snel borg het zijn dromen op.Een schamele 19 puntjes uit 17 wedstrijden is ver beneden het peil van vorig seizoen.

Snel voelde men dat het vertrek van Huysegems en Koné ook het vertrek van het scorend vermogen betekende. Thompson kon nooit écht overtuigen al maakte hij wel een mooie goal thuis tegen Genk. Ook het duo De Wilde - De Bilde was niet echt denderend te noemen, de klasseflitsen van Gilles De Bilde bleven schaars en De Wilde kreeg ook geen piek dit seizoen.

Na een teleurstellende competitiestart was er ook nog het bizarre bekerverhaal van Lierse. Iedereen denkt hierbij zeker terug aan het verhaal Millen. Of hoe de amateurs uit vierde klasse een half dagje verlof moesten nemen om een replay te gaan spelen omwille van al dan niet unfair play van Lierse.Lierse kon het tweede duel dan met ruime cijfers winnen maar ging ten onder tegen Germinal Beerschot. De held van de avond was doelman Luciano van GB, hij toonde zich heer en meester in de strafschoppenreeks.

We zijn ondertussen putteke winter, Snoeckx verhuisde even naar Noorwegen na een dispuut met trainer Ferrera. Hij ging na de winterstop voor uitgerekend Germinal Beerschot spelen, de ploeg waartegen het verhaal begon (of is het eindigde) tussen Snoeckx en zijn trainer.

Lierse moest dan een tijdje vechten tegen de degradatie maar gelukkig duurde dat niet lang. De regenspatjes die er toen vielen maakten plaats voor wat de grootste storm moest zijn in de geschiedenis van de club. Ere-voorzitter Freddy Van Laer verklaarde zelfs het volgende: “geen licentie = stoppen.”
De licentieperikelen zorgden voor heel wat speculatie maar een waar volksfeest barstte los in Lier achteraf. Met tranen in de ogen keken vele supporters naar het schermpje in het themacafé tot plots het verlossende bericht verscheen, tranen van verdriet maakten plaats voor tranen van geluk! Nu is het besparen geblazen en misschien weer eens gaan putten uit de eigen jeugd, zoals dat in het verleden al succesvol is toegepast.

Naar volgend seizoen toe is het aan Paul Put om zijn kunnen te bewijzen en om van Lierse misschien weer een subtopper te maken. Put zelf is wat voorzichtiger en hoopt op een plaats binnen de top 10 van de Jupiler League.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties