Lovré scoort voor Servië op EK

Servië-Montenegro heeft de openingswedstrijd van het EK voor beloften in Duitsland gewonnen. Kroatië, dat zich ten koste van België kwalificeerde voor het beloftentoernooi, ging met 3-2 voor de bijl. Goran Lovré, actief bij Anderlecht, scoorde ook een keertje.

Bij de aanvang van de wedstrijd was Feyenoordspits Danko Lazovic een serieus vraagteken, maar de Servische bondscoach toonde vertrouwen in Lazovic en stelde de spits op. Lazovic bedankte met de openingsgoal in de 37e minuut. Nochtans was het Kroatië dat het best van start ging, maar de roodwitte ploeg kreeg geen loon naar werken.

Vlak na de koffiepauze kreeg Servië-Montenegro de ideale kans om de score te verdubbelen, ware het niet dat Mallorcaspits Andrija DelibaÅ¡ic zijn penalty miste. Gelukkig was er nog Goran Lovré, die er in slaagde om de rebound binnen te werken. Lang duurde het feestje echter niet, want twee minuten later kwam Kroatië weer dichterbij via Da Silva. Twijfel maakte zich meester van de Serven toen Kranjcar er zelfs in slaagde om de 2-2 binnen te leggen, maar gelukkig was er nog Ivanovic. Vier minuten voor tijd legde hij immers de eindstand vast op 3-2, zodat Servië-Montenegro de Joegoslavische derby toch nog wint.

De Serven kunnen zo met de drie punten op zak met een voorlopig gerust hartje uitkijken naar het duel tegen Wit-Rusland, terwijl Kroatië straks een alles-of-niets-wedstrijd speelt tegen Italië. Italië en Wit-Rusland spelen vanavond nog tegen elkaar, waarover later meer.