Kopenhagen grijpt Deense titel

FC Kopenhagen heeft de Deense landstitel in de wacht gesleept. De ploeg van trainer Hans Backe won op de laatste speeldag met 4-2 op bezoek bij FC Nordsjælland en had die zege ook nodig om Brøndby IF voor te blijven. Het elftal van coach Michael Laudrup had slechts één punt achterstand en won thuis met 2-1 van AB.

Ole Tobiasen, die in Nederland uitkwam voor SC Heerenveen, Ajax en AZ, deed op negatieve wijze van zich spreken op de laatste speeldag. De verdediger van Kopenhagen zorgde er bij een 0-2 voorsprong (Álvaro Santos 5', Jesper Bech 32') met een eigen doelpunt in de 35ste minuut voor dat het toch weer spannend werd. Tommy Olsen van Nordsjælland maakte op slag van rust zelfs nog gelijk. Dankzij Morten Bisgaard (47') en Jesper Bech (73') werden de hoofdstedelingen echter alsnog kampioen.