KVSK United - Bocholt

KVSK United gaat een ronde verder na een 2-0 overwinning tegen Bocholter VV. De wedstrijd werd ontsiert door drie uitsluitingen bij Bocholt in één minuut. Het Bocholtse bestuur riep daarop zijn spelers van het veld maar trainer Jaak Dreesen toonde zich een verstandig man. Zijn spelers volgde zijn aanwijzingen en speelden de wedstrijd uit.

De wedstrijd begon nochtans goed voor Bocholt met al in de eerste minuut een loeier van Giovanni Christina net over het doel. KVSK United had een kwartiertje nodig om echt in de wedstrijd te komen. Met een vluchtschot van Waligora op voorzet van Achami begon United stilaan de kansjes aan elkaar te breien. Dit alles onder impuls van een bedrijvige Achami.

Na een dubbelpas met Klomp miste deze laatste genoeg richting voor de openingstreffer. Het was maar uitstel van executie wan na een goed opgezette combinatie Waligora-Scheelen, zag deze laatste de vrije Achami staan die de klus klaarde. 1-0. Voor Bocholt veranderde dit niets want het moest sowieso tweemaal scoren. Voor de rust kregen zowel Scheelen als Achami in dezelfde actie de kans om de voorsprong te verdubbelen maar de keeper zat goed tussen.

Na de rust kwam een gretiger Bocholt uit de kleedkamer en dat leverde een licht overwicht op tot Geert Thijs een terechte tweede gele kaart kreeg voor een fout op Lunenburg. Nog in dezelfde minuut begin Rob Nuyts een overtreding op Scheelen waarop de tot dan goed fluitende scheidsrechter onterecht rood trok. In het tumult dat daarop ontstond ging Coninx door het lint en kreeg zijn tweede geel onder zijn neus geduwd. Op één minuut tijd werd Bocholt van 11 naar 8 herleid.

Het Bocholtse bestuur was zo verontwaardigd dat ze hun spelers naar de kant riepen maar trainer Jaak Dreesen nam de enige goede beslissing en maande de overige Damburgers aan om de wedstrijd uit te spelen.

United ging dan nog een half uur op zoek naar een tweede doelpuntje maar wilde niet echt doordrukken. Zo kreeg Waligora nog enkele mogelijkheden maar keeper Schurmans zat telkens goed tussen. Toch kreeg United een tweede doelpunt via Klomp die de bal goed naast de keeper legde.