Schotland, Wales en Japan winnen

Schotland, Wales en Japan winnen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ijsland nam vanmiddag een slechte start in het driehoekstoernooi in het stadion van Manchester City. De eilandbewoners verloren met 3-2 van Japan. Ijsland kwam verrassend op voorsprong via Heidar Helguson. Japan zette de slechte start echter al gauw recht en kwam in de 21e minuut langszij via Tatsuhiko Kubo. Diezelfde bracht de ploeg uit het Oosten in de 36e minuut ook nog eens op voorsprong. Heidar Helguson stelde echter opnieuw gelijk, maar uiteindelijk stelde Alessandro Santos de Japanse zege veilig. Toen Brynjar Gunnarsson in de 82e minuut rood kreeg, was het Ijslandse vat helemaal af. Bij Ijsland speelde trouwens Arnar Gretarsson, speler van Lokeren, van in het begin mee. Baldvinsson, ook van Lokeren, bleef op de bank.

Schotland pakte het dwergstaatje Trinidad en Tobago in. Darren Fletcher, Gary Holt, Gary Caldwell en Nigel Quashie brachten Schotland thuis al voor rust op een veilige 4-0. Na rust kon Trinidad via Stern John nog milderen.

We blijven op het Britse continent, want in Cardiff wist Wales het overzeese Canada te kloppen. Paul Parry zorgde voor de enige treffer van de wedstrijd.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties