Engeland wint vlot

Engeland heeft gedaan wat het moest doen namelijk winnen in hun tweede groepswedstrijd tegen Zwitserland. Door twee goals van Wayne Rooney en een doelpunt van Steven Gerrard wonnen de Engelsen met 3-0 van de Zwitsers, die een half uur met tien tegen 11 man speelden.

Engeland begon nerveus aan de wedstrijd en de Zwitsers waren de betere in de eerste 20 minuten zonder echter kansen af te dwingen.

Halfweg de eerste helft begon Engeland aanvallender te spelen. Na een mooie lange bal van Beckham kreeg Michael Owen de bal in zijn bezit. Die kon de bal voor goal brengen en Wayne Rooney moest binnen knikken. 1-0.

Engeland controleerde de wedstrijd, al kwam Zwitserland bijna langs zij via een vrije schop van Hakan Yakin.

Na de rust behield Engeland duidelijk de greep op de partij en liet Zwitserland niet in de wedstrijd komen. Rooney toonde nog eens zijn talent. Vassel zette twee verdedigers in de wind en bediende Rooney. Die schoot de bal naar de korte hoek en via de paal en de rug van Stiel belandde de bal in het doel.

Uitblinker Steven Gerrard maakte er nog 3-0 van, hij werkte een knappe actie van David Beckham en Gary Neville af.

Engeland: James, Gary Neville, Campbell, Terry, Ashley Cole, Beckham, Gerrard, Lampard, Scholes (Hargreaves 70), Owen (Vassell 72), Rooney (Dyer 83).

Zwitserland: Stiel, Haas, Murat Yakin, Muller, Spycher, Huggel, Celestini (Cabanas 53), Wicky, Chapuisat (Gygax 45), Hakan Yakin (Vonlanthen 84), Frei.