Völler wil aanvallend spelen

Völler wil aanvallend spelen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Rudi Völler is van plan de opstelling van het Duitse elftal aan te passen voor het komende groepsduel met Letland. Die Mannschaft zal minder defensief spelen en met een tweede aanvaller aantreden.
Dat betekent dat Frank Baumann naar de bank verdwijnt. De defensieve middenvelder van Werder Bremen was in het treffen met Nederland de extra zekerheid vlak voor de Duitse achterhoede. Tegen Letland vindt Völler dat niet nodig.

’We zullen meer in balbezit zijn, dus zullen we meer naar voren moeten spelen. Er zal een tweede Sturmspitze in het elftal komen’, verduidelijkte Völler. Namen noemde der Bundestrainer nog niet, alhoewel hij later wel een hint gaf. ’Fredi Bobic zou een leuke verrassing zijn.’ Voorts heeft Tante Käthe ook nog Thomas Brdaric, Miroslav Klose en Lukas Podolski achter de hand.

Völler deed nog een poging de Duitse euforie te temperen, die is ontstaan na het 1-1 gelijkspel tegen het Nederlands elftal. ’Het is mooi dat ze bij ons in der Heimat weer tevreden zijn en weer in ons geloven, maar ik wil niets meer horen over die mythe dat wij een toernooiploeg zijn.’

’We zijn ook niet het type ploeg dat op tachtig of negentig procent een tegenstander verslaat’, waarschuwde hij met het oog op het als zwak geschatte Letland. ’Die Letten zijn niet zo maar hier gekomen.’ En rekenen met het doelsaldo wil hij al helemaal niet: ’Dat zou fataal zijn. We moeten gewoon winnen.’
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties