Coach Olsen prijst Gronkjaer

Alle Denen leefden vrijdagavond in Braga mee met Jesper Gronkjaer. Zijn vroege invalbeurt in de EK-wedstrijd tegen Bulgarije (2-0) was al een emotioneel moment, zijn doelpunt in blessuretijd maakte het duel extra bijzonder.

,,Hij heeft heel veel karakter getoond’, sprak de Deense bondscoach Morten Olsen vol bewondering. Gronkjaer voegde zich wegens het overlijden van zijn moeder pas na de eerste wedstrijd tegen Italië (0-0) bij de Deense selectie in Portugal. ,,Hij was niet topfit. Daarom kon hij tegen Bulgarije ook geen hele wedstrijd aan. Eigenlijk was het te vroeg voor hem om na 23 minuten al in te vallen. Maar Jesper heeft het fantastisch gedaan’, loofde Olsen.

Gronkjaer vierde zijn treffer met een gebalde vuist en een luide schreeuw naar de televisiecamera. Nadat hij met zijn ploeggenoten was uitgejuicht, liep hij zichtbaar aangedaan terug naar eigen helft. Met zijn shirt veegde hij de tranen uit zijn ogen.