Tsjechië groepswinnaar

Tsjechië heeft zich verzekerd van groepswinst na een overwinning tegen Nederland.
In een sensationele wedstrijd werd het 3-2.

Het begon perfect voor onze Noorderburen: al na 5 minuten kopte Bouma een vrije trap van Robben binnen.
Iets later tikte Van Nistelrooy een voorzet van Robben binnen. Er was wel wat discussie mogelijk, omdat Van The Man terugkeerde uit buitenspel.

Lang duurde het niet: Koller scoorde na een slechte laterale bal van Cocu en wat geharrewar de 2-1. Wat later claimde Nederland twee strafschoppen, maar de scheidsrechter floot niet.

In de tweede helft koos Tsjechië voor de aanval. Koller kreeg een heel goede, maar Van der Sar redde knap. 7 minuten later was het toch raak: Koller met de borstcontrole, en Baros met het schitterend schot. Nauwelijks enkele minuten later mocht Nederland met 10 verder: na een schwalbe van Nedved kreeg Heitinga een tweede maal geel en mocht hij gaan douchen.

Tot overmaat van ramp voor Nederland scoorde Tsjechië zelfs nog een derde maal: Van der Sar pareerde nog de pegel van Heinz, maar in de rebound speelde Poborsky Smicer aan, die maar binnen hoefde te tikken. 3-2 en Tsjechië als eerste geplaatst voor de kwartfinale.

Nederland moet nu winnen van Duitsland, en het moet rekenen op de Tsjechen.