EK: Vandaag in Portugal (23/06)

EK: Vandaag in Portugal (23/06)
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Van onze verslaggever ter plaatse

Braga, een uniek stadion met aan de ene kant een rotswand en aan de andere kant een vallei. Door sommige zeer mooi gevonden door andere een afgrijselijk iets. Dit stadion zou de arena vormen waar beslist werd of onze noorderburen naar de 1/4 finale mochten in Faro of huiswaarts keren !
 
De messen waren geslepen toen net als de spelersbus arriveerde ook nog Johan Cruijf aankwam ontstond een uitgelaten sfeer want de magische nummer 14 laat nog steeds geen enkele Nederlander onberoerd ! Een immens spandoek met ' DICKIE ROT OP WAT ER OOK GEBEURD ' werd vakkundig weggehaald door de stewards maar toonde wel aan wat vele fans dachten... Als men tijdens de ploegopstelling de naam Advocaat omroept ontstaat een striemend fluitconcert... 90 minuten later heeft Duitsland met 2-1 verloren, Nederland met 3-0 gewonnen en gaat het oranjelegioen een feestnacht tegemoet !
 
Zeer mooi voor het tornooi want stel je voor een 1/2 finale Nederland - Engeland... EN ik gun het één Nederlander en dat is Dick Advocaat hij heeft gans de sportpers, elke supporter over zich heen gehad. Wat onze noorderburen wel vergeten is dat hun generatie ( Kluivert, Seedorf, De Boer,... ) na 88 nog 0,0 prijs gepakt heeft wat het normaal gezien met dat potentieel al lang had moeten doen.. Dat een dozijn toptrainers het met deze stars geprobeerd hebben ( Van Gaal, Rijkaard,... ) en er niks mee gewonnen heeft... Dus Dickie kan gans Nederland een grote neus zetten door dit EK te winnen en die mogelijkheid bestaat want de ploeg groeit en heeft nu tegenstanders die hen liggen die proberen te voetballen. En niet onbelangrijk Ruud scoorde een penalty op een belangrijk moment dus dat kunnen ze nu al wel onder Advocaat...
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties