Patro Maasmechelen - SK Tongeren 2-1

Patro Maasmechelen -  SK Tongeren 2-1

Patro Maasmechelen heeft vanavond in een vriendschappelijk duel SK Tongeren verslagen met 2-1. Het was een gelijkopgaande wedstrijd. Tongeren begon het beste aan de partij, maar het was de thuisploeg die na acht minuten op voorsprong kwam. Na balverlies op het middenveld van Geraerts kon spits Utaka alleen op keeper Bertjens af (deze testte voor Tongeren). De spits werkte beheerst af. De wedstrijd bleef gelijk opgaan, in de 35ste minuut was het echter opnieuw Patro dat scoorde. Alweer Utaka kon simpel afwerken nadat hij alleen voor keeper Bertjens kwam. Vlak voor rust kon Tongeren-aanvaller Henderix alleen op keeper Sykra af, Dekkers trok echter aan de noodrem, de scheidsrechter vond het niet nodig de verdediger rood te geven.

Na rust nam Tongeren meteen de wedstrijd in handen. Mampuya viel sterk in en de gelijkmaker hing duidelijk in de lucht. In de 55ste minuut maakte Origi de verdiende aansluitingstreffer na een vloeiende aanval over de linkerflank. De Tongenaren zetten nog even door, maar de thuisploeg herstelde het evenwicht in de loop van de tweede helft. De wedstrijd bloedde wat dood en beide ploegen leken zich te verzoenen met deze uitslag. Vijf minuten voor tijd kwam Mampuya plots nog alleen voor keeper Syrko, deze redde echter knap.

Beide ploegen lijken klaar voor de competitiestart. Patro Maasmechelen maakte een goede indruk, metname de tweemansvoorhoede Pelic-Utaka maakte het de Tongenaren heel lastig. Tongeren heeft nog twee weken meer dan Patro voor de competitiestart. Trainer Vissers lijkt de ploeg echter al aardig op de rails te hebben.