Arsenal wint Community Shield

Arsenal heeft voor 63317 toeschouwers de FA Community Shield gewonnen ten koste van Manchester United. Arsenal, kampioen van de Premier Division vorig seizoen, won de wedstrijd met 3-1 van de bekerwinnaar.

Gilberto opende in de vijftigste minuut de score voor Arsenal. In de 55ste minuut kon Smith voor ManU gelijkmaken, maar nog geen drie minuten later scoorde Jose Antonio Reyes en werd het 2-1. In de 79ste minuut scoorde Manchester nog eens, maar jammer genoeg voor doelpuntenmaker Silvestre, versloeg hij eigen doelman Howard.

3-1 werd dus de eindstand en zo komt Arsenal op gelijke hoogte met Manchester United inzake het aantal overwinningen in de Engelse Supercup. Beide teams hebben nu elf maal gewonnen sinds de oprichting in 1908.