Analyse Voorbeschouwing Arsenal

Yves Dekoning
| 0 reacties
Voorbeschouwing Arsenal
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Titelverdediger Arsenal heeft een ijzersterk seizoen in de Premier League achter de rug, maar Europees liep het weer mis. De Gunners zijn weer titelfavoriet nummer één. De ploeg speelt al jaren samen en heeft een zeer degelijke organisatie.
Arsenal heeft zijn kern serieus afgeslankt deze zomer. De bekendste spelers die mochten opkrassen zijn Sylvain Wiltord, Giovanni van Brockhorst, Martin Keown, Francis Jeffers, Kanu en Igor Stepanovs. Belangrijkste nieuwkomer is Robin van Persie die overkwam van Feyenoord. 
De transfergeruchten over Patrick Vieira hebben de hele voorbereiding gestoord. De Franse middenvelder is een heel belangrijke pion bij de Gunners. Als hij vertrekt is dat een serieuze aderlating. Thierry Henry blijft wel. Na een zwak EK is hij geprikkeld om terug te tonen dat hij de beste spits van de wereld is. Ook van de jonge Reyes wordt veel verwacht. Hij is één van de grootste Spaanse voetbaltalenten. Zwakke punt vorig seizoen was de doelverdediger en daar lijkt geen verandering in gekomen. Jens Lehmann blijft eerste keeper. Manuel Almunia werd aangetrokken als doublure. Gelukkig moet de doelman van Arsenal meestal heel weinig werk opknappen doordat de Gunners één van de beste defensies ter wereld hebben. Sterkhouder Sol Campbell is een blok graniet waar je niet omheen kan.
Arsenal zal zeker lang meestrijden voor de titel. Veel zal afhangen van het al dan niet vertrekken van Vieira en wie zijn eventuele vervanger wordt. Ook de Champions League zou Arsenal punten kunnen kosten. Succes in Europa is toch de witte vlek op het blazoen van manager Arsène Wenger. Arsenal wil alles winnen en zou wel eens overal net naast kunnen grijpen. Vorig jaar waren ze al overal heel dicht bij om uiteindelijk alleen de titel over te houden.  

Geschreven door Yves Dekoning.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties