Analyse Voorbeschouwing Aston Villa

Yves Dekoning
| 0 reacties
Voorbeschouwing Aston Villa
Foto: © SC

Na de sterke prestatie van vorig jaar, hopen de “Villains” dit jaar wel in de top 4 te eindigen, waardoor ze zich zouden kwalificeren voor Champions League-voetbal. Het scheelde maar een haartje vorig jaar, en de ploeg van manager David O’Leary heeft zich nu nog eens versterkt met Milan-verdediger Martin Laursen. Hij zal in een zeer solide verdediging spelen, naast de sterke Zweed Olof Mellberg. Achter hen staat dan ook nog eens Thomas Sorensen in het doel, één van de beste doelmannen op het afgelopen EK.
 
Op het middenveld bewees Nolberto Solano dat het een fout was van Newcastle om hem te laten gaan. Hij bracht Aston Villa de nodige ervaring die jonge sterren als Gareth Barry en Lee Hendrie nog net tekort kwamen. Barry zelf is nu natuurlijk ook al een jaartje ouder, en zou tijdens dit seizoen wel eens kunnen bewijzen dat hij een kandidaat is voor een plaatsje in de nationale ploeg.
 
En ook vooraan staat Villa scherp: Juan Pablo Angel toonde vorig seizoen enkele flitsen die zijn wereldklasse verraadden, en met Marcus Allback, Darius Vassell en nu ook Carlton Cole, die opnieuw een volledig seizoen wordt uitgeleend door Chelsea, als partners voor de Columbiaan, moeten er toch zeker heel wat doelpunten vallen voor de ploeg uit Birmingham.
 
Het laatste succes van Villa werd alweer acht jaar geleden gewonnen, toen de club onder leiding van Brian Little de League Cup wonnen ten koste van Leeds United. De Premier League kon de ploeg nog nooit winnen: de laatste landskampioentitel werd behaald in het seizoen 1980-81, toen de Engelse hoogste klasse nog de First Division heette.
 
Iedere ploeg in de Premier League weet dat Aston Villa een moeilijke tegenstander is. Ondanks het feit dat ze bijna nooit meedoen voor de kampioenstitel, vind je Villa bijna nooit terug in de onderste helft van het klassement. Dit jaar zou wel eens kunnen een mooi seizoen opleveren: onder de leiding van een topmanager als David O’Leary, die maar al te graag wil bewijzen dat hij een van de beste managers in het voetbal is, en met spelers als Mellberg, Sorensen en Angel als onderdeel van een sterk geheel, zouden de Villains zeker en vast opnieuw moeten kunnen meedoen in de strijd om een ticket voor de Champions League.


Geschreven door Christopher Lannoo.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties