Celtic pakt 7de Old Firm overwinning op rij

Rita De Meyer

Alan Thompson’s late knal vezekerde Celtic van een zwaarbevochten 1-0 overwinning thuis tegen de Rangers. De Engelsman scoorde 5 minuten voor tijd, en bezorgde de ‘Bhoys’ zo de 7de opeenvolgende overwinning tegen hun grootste rivalen.

Na een zoals gewoonlijk hectische start vielen er weinig kansen te noteren, omdat de slag vooral op het middenveld werd uitgevochten. Henri Camara kreeg een halve kans na 10 minuten toen Bobo Balde Thompson’s vrije trap doorkopte richting de Senegalees, voor 1 jaar geleend van Wolverhampton voor 2,5 miljoen euro (!),  maar de bezoekers konden de bal nog ontzetten.

Dado Prso had moeten scoren 4 minuten later toen Alan Hutton, die verassend startte op de plaats van Hughes, een voorzet op zijn hoofd schilderde, maar de Kroatische international kon het niet afmaken.

De debutant bij Celtic, de Braziliaan Juninho die nog maar net was overgenomen van Middlesbrough, kreeg nog de beste kans van de 1ste helft toen zijn lob op het dak van het doel belandde 5 minuten voor rust.

De Rangers kwamen echter beter in de match, en het was de jonge Schotse international David Marshall die een knappe save moest maken op een schot van Prso.

Het zag er echter naar uit dat de brilscore op het bord zou blijven, tot Thompson 5 minuten voor tijd een pegel loste van 30 meter richting Klos, en die via de onderkant van de lat geklopt werd.

Rangers gooide daarna nog alles in de aanval, en Alex Rae, die na de verloren Champions League match in Moskou nog 5 Europese schorsingsdagen had opgelopen, kwam nog erg dichtbij met een geplaatst schot net naast. Ook dat andere nieuwe gezicht op Ibrox Park, de Spanjaard Nacho Novo,  werd nog 2 maal afgeblokt, maar Celtic hield de 3 punten thuis.

Dunfermline verliest opnieuw

Er viel maar 1 goal in Kilmarnock’s Rugby Park, en het was Australisch international Danny Invincible die hem maakte. De voormalige Swindon Town speler schoot de bal voorbij Derek Stille, nadat hij ongehinderd door de Dunfermline verdediging mocht wandelen.

De ‘Pars’ eindigen daarmee een vreselijke week voor hen, nadat ze donderdag al uit de Uefa Cup werden gekegeld door het nietige Hafnarfjordur uit Ijsland.  De revelatie van vorig seizoen staat nu alleen laatste in de SPL

Auteur: Stan Govaert