AZ voorbij Paok Saloniki, Heerenveen wint makkelijk

AZ voorbij Paok Saloniki
AZ Alkmaar heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de Uefa Cup. De Nederlanders wonnen met 2-1 tegen het Griekse Paok Saloniki, AZ had eerder ook al de heenwedstrijd gewonnen met 2-3.

AZ begon moeizaam aan de wedstrijd en kwam na negen minuten spelen zelfs op achterstand, Salpiggidis trapte een vrije trap voorbij Timmer. AZ liet niet lang op zijn reactie wachten, twee minuten later zorgde Buskermolen alweer voor de gelijkmaker. In de 72ste minuut stelde Joris Mathijsen de kwalificatie veilig.

Maccabi Petah Tikva geen partij voor Heerenveen
SC Heerenveen heeft zich met sprekend gemak geplaatst voor de tweede ronde van de Uefa Cup. De Friesen wonnen makkelijk met 5-0 tegen het Israelische Maccabi Petah Tikva. Heerenveen kwam nooit in de problemen tegen een matige tegenstander.

Arnold Bruggink bracht de thuisploeg na een kwartier op voorsprong, vijf minuten later zorgde Väyrynen voor de 2-0. Hansson besliste in de 56ste minuut de wedstrijd. Sikora en Selakovic bouwden de score nog uit naar 5-0.