Analyse Analyse JL: Europa doet zweven

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Analyse JL: Europa doet zweven
Foto: © SC

Analyse 9e speeldag Jupiler League
Europees voetbal is goed voor een voetbalclub. Anderlecht draaide er zaterdag vijf in de doos van Ricky. Beveren en Standard haalden hun gram op zondagmiddag door respectievelijk Lierse en Moeskroen pijn te doen. Alleen Club Brugge kon niet winnen. Midweekse wedstrijden spelen op hoog niveau zorgt voor vermoeidheid? Wie heeft dat ooit beweerd? 
 
Zaterdagavond dus. Het principe waarmee Ricky Begeyn aan een topmatch begint, is simpel. "Ik laat de eerste 5 binnen, daarna pak ik alles,"  moet de doelman van Cercle gedacht hebben. Al kreeg paarswit - het moet gezegd - serieus wat hulp van scheidsrechter Breda.  Coach Van Veldhoven had het goed gezien. Ook goed gezien: Marc Hendrickx. Die haalde voor de tweede week op rij de voorpagina's. In de allerlaatste minuut bezorgde de linkspoot hoekschopsgewijs Lokeren de drie punten tegen Germinal Beerschot. Op basis van de wedstrijd waren het er twee teveel.
 
FC Brussels kon opnieuw winnen op verplaatsing, al kreeg het daarvoor ook hulp. Uit onverwachtse hoek dan nog wel. De supporters van Bergen vergaten eventjes voor welke club ze leefden. Voor Oostende leven er op dit moment nog maar bitter weinig supporters.  Dat valt te vrezen na de opnieuw puntenloze speeldag voor de kustjongens. Gilbert blijft erin geloven. Georges kon er hartelijk om lachen. Nog van zaterdagavond: Sint-Truiden en Charleroi leverden een mooi kijkstuk af. Billijk gelijkspel heet dat dan in voetbaljargon.
 
Zondagmiddag maakten Uefa-bekergelukkigen Beveren en Standard komaf met de tegenstand. De Rouches speelden een schitterende eerste helft tegen Moeskroen en dat volstond.  en droge 2-0 dus. Mark Volders ontpopte zich tegen Lierse opnieuw tot de nieuwe Jean-Marie van Beveren. Een klassedoelman dat wel, alleen zijn naam nodigt niet uit tot fabuleuze fanclubs. Ricky Begeyn klinkt nog altijd leuker, toch? Nog exotischer?  Het kan.  Wat dacht je van Espartero, die La Louvière aan een propere 0-2 zege hielp op Westerlo. 

Enkel Club Brugge wist het Europese feestje te verpesten. De Châteauroux-killers speelden thuis slechts gelijk tegen een goed georganiseerd Racing Genk.

Auteur: Wim Pauwels/Anthony VD Planken
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties