Analyse speeldag 26

Truyens Himke

18 goals, 7 wedstrijden, vier winnaars, vier verliezers en zes gelijke ploegen of met andere woorden de laatste speeldag in de Veikkausliiga 2004.

Dit weekend werd in de Veikkausliiga de laatste speeldag afgerond. De belangrijkste wedstrijden waren die van Tampere United, AC Allianssi en FC Inter. Zij vochten nog voor de twee resterende Europese tickets.

AC Allianssi moest uit tegen landskampioen FC Haka. Beide ploegen brachten mooi voetbal en gingen voor de volle buit. In de dertigste minuut was het voor de eerst keer raak, toen Vajanne Allianssi op voorsprong bracht. Maar wie dacht dat Haka zich gewonnen gaf had het verkeerd voor. Ristilä in de 40ste minuut en Innanen in de 50ste minuut brachten Haka op voorsprong. Allianssi leek even uit zijn lood geslagen door deze tweede goal maar bleef beheerst voetballen, met resultaat. In de 64ste minuut bracht Cleaver zijn ploeg langszij en voorde Allianssi de druk nog op. Haka bezweek in de 72ste toen Adriano zijn tiende van het seizoen tegen de netten plaatste. 2-3 en UEFA cup plaats veilig gesteld.

Ook Tampere United moest winnen om zich veilig te stellen. Uit tegen MyPa winnen zou een makkie moeten zijn, maar met stress weet je nooit.
Tampere, in tegenstelling tot vorige week, kon deze stress goed de baas en Scheweleff kon na twaalf minuten zijn team op voorsprong brengen. 0-1 tevens de ruststand.
Na de rust kwam voerde Tampere de druk terug even op en met resultaat, topscoorder Pohja verzekerde de overwinning met een prachtgoal. Toch was het nog bibberen, Tampere nog aan het nagenieten van het doelpunt liet Aho de vrije loop en 1-2. Nadien beheerste ze echter de wedstrijd en tikte uit. Derde stek en Intertoto cup.

FC Inter moest winnen en dan hopen op fouten van de andere indien het alsnog Europees wou spelen. Uit tegen de derde laatste in de stand FF Jaro geraakte ze echter niet verder dan een 1-1 gelijk spel.

In de overige wedstrijden won FC Hämeenlinna zijn voorlopig laatste wedstrijd in de Veikkausliiga met 1-0 van TP-47.
HJK Helsinki won ook dit weekend weer en dit ten koste van RoPS Rovaniemi. HJK dat een erbarmelijk seizoen speelde sluit zo alsnog in schoonheid af, 2-1.
TPS en Lathi scoorde beiden 2 keer en strandden zo in de midden moot van het klassement.
En tot slot het scoreloze gelijkspel tussen FC Jazz en FC KooTeePee.