Gent biedt onderdak aan De Beule

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Gent biedt onderdak aan De Beule
Foto: © SC

AA Gent heeft voor een opmerkelijke "stunt" gezorgd in voetballand. De Buffalo's doorbreken namelijk het verbond tegen ex-international Davy De Beule.

De Belgische eersteklassers hadden in de Profliga afgesproken om Davy De Beule geen onderdak te bieden, nadat de middenvelder kwaad was vertrokken bij Sporting Lokeren. AA Gent gaat daar nu tegen in, want de Buffalo's laten De Beule vanaf donderdag meetrainen met het eerste team.

Van een transfer is geen sprake. De Beule komt enkel trainen in Gent. Spelen kan zowiezo niet, want de ex-international is voor de rest van het seizoen geschorst. 

Voorzitter Ivan De Witte neemt zo een groot risico. Het vertrouwen in de Profliga zal na het doorbreken van het verbond wellicht helemaal zoek zijn. Dat weet ook De Witte zelf: "Ik distantieer me van dingen die met illegale solidariteit te maken hebben. Of ik nu voor reacties vrees? Een beetje wel ja, maar dat interesseert me nu niet."

"Het is onverantwoord om een dergelijke speler aan zijn lot over te laten door hem individueel te laten trainen", voegde De Witte er nog aan toe.

AA Gent zou trouwens bereid zijn om een oplossing te zoeken voor het conflict-De Beule. Het zou Lokeren een voorstel doen om Davy De Beule via een beperkte transfersom over te nemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties