Sinaai Girls lonkt naar Wezemaal

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Sinaai Girls lonkt naar Wezemaal
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op de achtste speeldag staat het subtopduel tussen landskampioen R. Wezemaal en Stand. Luik in de kijker. Het wordt vooral belangrijk voor de bezoeksters uit de Vurige Stede. Vorige week kregen ze op eigen veld op hun donder van leider Zuid-West zodat een nieuwe nederlaag hen naar de middenmoot zou sturen. In deze optiek lonkt Sinaai Girls begerig naar Wezemaal. Slagen de landskampioenen erin om Luik te verslaan dan ligt de weg open naar de topvijf  voor de Wase club. Desondanks zal Wezemaal gehandicapt op het veld staan. Topschutster Kristel Verelst werd deze week zo erg geblesseerd aan de enkel op training dat een wekenlange inactiviteit te wachten staat.

Het is uiteraard evident dat Sinaai Girls, als Wezemaal wint van St. Luik,  evenzeer met een driepunter moet terugkeren uit Vlimmeren. Het is trouwens de enige voorwaarde verbonden om dit topvijfticket te bemachtigen. Het zal wellicht geen walkover worden voor de Wase bezoeksters want Vlimmeren kan meer dan velen wel denken. Vorige week een draw op Borgloon zal zeker een mentale opkikker betekent hebben voor Vlimmeren. Het wordt  geen gezondsheidswandeling voor Sinaai Girls om hun doelwit te bereiken.

Leider Zuid-West-Vlaanderen heeft momenteel wind in de bolle zeilen. Met de komst van Zultse krijgt de koploper in wezen een gemakkelijke opdracht. Er toch op wijzen dat Zultse vaak venijnig uit de hoek kan komen. Bovendien blijkt Lien Van Assche stilaan haar zelfzekere trefkracht te hebben teruggevonden. Benieuwd hoe de groen-gele bezoeksters uit de hoek gaan komen in het Forestier-stadion.

Voor VCD. E. Aalst wordt het stilaan tijd om veiliger oorden op te zoeken. Met de komst van Opex Girls Oostende wordt het allicht geen sinecure om een eerste competitiezege vast te leggen. De kustploeg toonde vorige week zijn taaiheid door vice-kampioen RSC Anderlecht in bedwang te houden. Dat is weinig ploegen gegeven. Een moelijk voorspelbare partij met een lichte voorkeur voor de bezoeksters.

Wat vermag hekkensluiter Hewian Girls Lanaken in de thuiswedstrijd tegen Eva's Kumtich? Het zal voor de thuisploeg er vooral op aan komen defensief stevig op de poten te staan. Anders wacht alweer een catastrofe. Die 34 tegendoelpunten zeggen immers veel omtrent hun defensieve weerbaarheid. Vraag blijft: hoe en wanneer dit alles in een betere, lees, meer stevigere  vorm te gieten?

Dat Anderlecht na vorige week op revanche belust ligt daar moet niet worden aan getwijfeld. De Brusselse vrouwen krijgen met Lentezon Beerse nochtans geen zwakke tegenstander te bekampen. Al mag worden verwacht dat de bezoeksters met een gegroepeerde samenstelling, versterkte defensie en countervoetbal het de thuisploeg lastig kunnen maken.

Na de nipte nederlaag in het Brabantse duel bij Kumtich krijgt Oud-Heverlee Leuven met DV Borgloon een wispelturige tegenstander te bekampen. Normaliter mag dit geen probleem zijn voor OHL al zal aandacht moeten besteed worden aan het Borgloonse spelconcept dat al vaker ophef maakte ondanks dit weinig opbracht. Om in die linkerkolom, in afwachting van een topvijf, te blijven moet OHL dus positief uitpakken.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties