Deschacht gaat vrijuit na doodschop

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Deschacht gaat vrijuit na doodschop
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Het valt haast niet te geloven, maar verdediger Olivier Deschacht kan niet gestraft worden voor zijn doodschop op Brian Priske. De overtreding van de international werd niet opgemerkt door scheidsrechter Paul Allaerts.

Ondertussen ontkent Deschacht dat zijn trap op de borstkas van Priske bewust was, terwijl de tv-beelden duidelijk het tegendeel bewijzen: "Ik raakte Priske per ongeluk. Hij tackelt, ik glijd uit en probeer mij af te zetten. Ik had écht niet gezien dat Priske onder mijn voet terecht kwam. Ik heb me ook meteen uitgebreid geëxcuseerd en de scheidsrechter erbij geroepen. Zoiets doe je niet als je bewust een overtreding maakt. Aanvankelijk was Priske nog wel een beetje vies op mij, maar na de match ben ik me nog eens bij hem gaan excuseren. Toen begreep hij dat er echt geen kwaad opzet mee gemoeid was."

Jos Vaessen denkt er duidelijk anders over. De voorzitter van Racing Genk was niet te spreken over de overtreding van Deschacht: "Ik heb op de beelden duidelijk gezien dat Deschacht met opzet een trap verkocht aan Priske. Het was verschrikkelijk wat hij deed. Ik dacht dat hij een nette jongen was, maar dit was echt onaanvaardbaar. En dat voor een international. Onbegrijpelijk."

Het sterke is dat Deschacht ondertussen vrijuit gaat in de hele zaak. De oeroude regels van de KBVB laten immers niet toe dat spelers geschorst kunnen worden op basis van tv-beelden. In andere landen kan dat wel. Zo wordt in Engeland momenteel uitgebreid gediscusieerd over een straf voor Ruud Van Nistelrooy, die afgelopen weekend ook uitpakte met een smerige overtreding.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties