"Jullie moesten allemaal gestorven zijn op Hillsborough"

Yves Dekoning
| 0 reacties
"Jullie moesten allemaal gestorven zijn op Hillsborough"
Foto: © SC

Tijdens de wedstrijd voor de League Cup tussen Millwall en Liverpool moest de politie uitrukken om rellen de kop in te drukken. Liverpool won de wedstrijd met 0-3, maar toch zorgden de fans van de Mighty Reds voor problemen. 

De FA heeft een onderzoek opgestart om de feiten te onderzoeken die zich afspeelden in The New Den. Voorlopig zijn er nog geen aanklachten gemaakt. Supporters van Liverpool hadden zitjes afgebroken en geworpen op fans van Millwall. Hierop moest de politie uitrukken om de orde te herstellen. Vier mensen werden uit het stadion gezet. Een gehandicapte fan raakte gewond. 

Volgens de supporters van Liverpool werden ze razend nadat fans van Millwall zongen over de ramp op Hillsborough. "Jullie moesten allemaal gestorven zijn op Hillsborough", zouden ze geroepen hebben. Op 15 april 1989 lieten daar 96 fans van Liverpool het leven. Theo Paphitis, voorzitter van Millwall, vond dat zijn supporters niets verkeerd gedaan hadden. Hij gaf toe dat ze zongen, maar niet dat ze de rellen veroorzaakten. 


Supportersrellen tijdens en na Londense derby =>
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties