Ook Roma stopt Juventus niet af

Maarten Vandenabeele

Juventus blijft nagenoeg foutloos over de tegenstand walsen.  Ook AS Roma kon de Oude Dame niet tegenhouden.  In Delle Alpi werd het 2-0 voor de thuisploeg.  Juve blijft zo 5 punten voorsprong behouden op AC Milan.  Die andere titelkandidaat, Inter, volgt al op 10 punten.

De Giallorossi startten goed in de Turijnse regen maar eens de zwartwitte machine warmgedraaid was, kwamen er kansen aan het doel van Zotti.  In de 31e minuut schoot Del Piero een voorzet van Camoranesi voorbij de Romeinse keeper: 1-0.

Roma probeerde te reageren maar Juve scoorde nogmaals.  Het doelpunt van Ibrahimovic werd terecht wegens buitenspel afgekeurd.  Daarop kreeg Montella een reuzegrote kans, maar Buffon toonde zijn klasse.

Na de pauze deden de Romeinen een poging om terug te komen maar dat resulteerde niet in grote kansen.  20 minuten voor tijd kwam Zalayeta Del Piero aflossen en de grote Uruguayaan scoorde vrijwel onmiddellijk na mistasten van Ferrari: 2-0 en de wedstrijd was gespeeld.

In de slotminuten kreeg Emerson, tegen zijn ex-ploeg, nog een tweede gele kaart, zodat zijn wedstrijd in mineur eindigde.  Juve vierde toch feest na deze belangrijke overwinning.