Analyse Torhout wint eerste periode

Truyens Himke
| 0 reacties
Torhout wint eerste periode
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wat in derde nationale B voor Leuven weggelegd was, gaat in deze reeks naar het West-Vlaamse Torhout.
 
Torhout wint de eerste periode titel desondanks verlies op KV Mechelen. KV Mechelen was duidelijk een maatje te sterk voor Torhout. Maar eerste achtervolger Sporting West geraakte niet aan scoren in zijn duel tegen Wetteren. Hierdoor sluipt Sporting West wel één puntje dichter in het klassement maar niet dicht genoeg om alsnog de periode te winnen.
 
Sporting West hun opdracht was duidelijk, winnen op het veld van Wetteren en dan nog liefst met veel doelpunten verschil. Indien Sporting de periode titel wou binnen halen moest het winnen, moest Torhout verliezen en moest het zien dat het doelpunten saldo hun gunstiger kwam te staan.
Enkel deze mix kon hen succes op leveren. En zo als allen wel weten, dit was onbegonnen werk.
Wetteren – Torhout eindigde dan ook maar op 0-0, wat wil zeggen doelpuntensaldo +7 voor hen maar nog steeds +10 voor Torhout. Het enige dat wel meezat is dat Torhout onderuit ging bij KVM.
 
Cappellen komt door het gelijke spel van Sporting West mee op de tweede plaats. Cappellen won van Evergem maar moest wachten tot de laatste minuten om de drie punten op te eisen.
 
En ook Lyra slaagde er niet in om te winnen. Vrijdag vroeg ik me reeds af of het weer doelpunten kermis ging worden. En jawel, 5-2 in het voordeel van Maldegem. Opnieuw een serieuze opdoffer voor de Pallieters die zich echt eens moeten bezinnen.
 
Racing Mechelen is er niet in geslaagd om de positieve lijn van vorig weekend verder te zetten. De Manenblussers gingen met 4-2 onderuit tegen Nieuwkerken.
 
Maar ook in de overige wedstrijden vielen wat doelpunten te noteren. Drie wedstrijden bleken goed voor 14 doelpunten. Dit breng het totaal van de speeldag op maar liefst 30 doelpunten.
Denderhoutem – Turnhout 2-3
Denderleeuw – Wevelgem 4-1
Racing Waregem – Bornem 4-0
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties