Lille brengt Lyon eerste nederlaag toe

In de zestiende finales van de Coupe de la Ligue in Frankrijk won Lille, de huidige nummer twee in de Ligue 1, van Lyon, de leider in het klassement met 3-2. Niemand die verwacht had dat Lille zo lang mee zou draaien aan de top van het klassement en nu kegelen ze dus de landskampioen van de laatste drie jaren uit de beker. De wedstrijd werd beslecht na verlengingen.

Lille kwam op voorsprong net voor het uur toen Moussilou kon scoren en Lyon kwam pas in de laatste minuut van de officiële speeltijd op gelijke hoogte van de thuisploeg. In de verlengingen gin Lyon op haar elan door en scoorde Ben Arfa op penalty de 1-2. In de tweede verlenging keerde het tij terug en scoorde Lille nog tweemaal dankzij Dernis in de 113de minuut en Dumont net voor het fluitsignaal.

Lille brengt Lyon zo een mokerslag toe want Lyon had dit seizoen nog niet verloren, in geen enkele competitie. Juninho, de Braziliaanse middenvelder van de landskampioen, waarschuwt zijn ploegmakkers: “We moeten beginnen oppassen. Iedereen wilt ons verslagen. Ze zetten zicht extra hard in en schuwen de duels zeker niet. We hebben al genoeg geblesseerden (Coupet, Caçapa en Wiltord) en nu verliezen we ook nog Ben Arfa met een blessure. Het is onze eerste nederlaag van het seizoen en we weten nu dat we niet onklopbaar zijn. We moeten ons nu concentreren op de wedstrijd van zaterdag voor de competitie.”

Hier vindt u de andere uitslagen van de zestiende finales.