Rangers winnen eindelijk nog eens van Celtic

Dieter Arens

Gisteren stond de clash tussen de Glasgow Rangers en Celtic Glasgow op het programma. Beide ploegen streden voor een plaatsje in de halve finales van de CIS Insurance Cup.

Het openingsdoelpunt van de partij werd pas na 66 minuten spelen gemaakt in het voordeel van Celtic. De onvermijdelijke John Hartson zorgde voor de 0-1 voorsprong na een rake kopbal. Het zag er lange tijd naar uit dat Celtic voor de achtste keer op rij ging winnen van de Rangers, maar dat was zonder de Kroaat Dado Prso gerekend. Vijf minuten voor tijd zorgde hij voor de gelijkmaker. Verlengingen zouden beslissen wie naar de halve finales zou doorstoten en deze draaide in het voordeel van de Rangers uit. Het was Shota Arveladze die in de tweede verlenging het winnende doelpunt scoorde.

Het was van maart 2003 geleden dat de Rangers nog eens konden winnen van Celtic Glasgow.