PSV blijft maar winnen

Dieter Arens

PSV Eindhoven heeft weer maar eens zijn partij winnend kunnen afsluiten. Dit keer ging Twente voor de bijl met 2-0. Het was de 11de keer na elkaar dat de mannen van Hiddink geen tegendoelpunt moesten incasseren in de competitie. Daardoor evenaren de Eindhovenaren een record.

Na een goed kwartier spelen kon Sibon de score al openen voor PSV. Een afstandschot van hem leek ongevaarlijk voor doelman Paauwe, maar hij liet de bal knullig door de benen glippen: 1-0. PSV bleef vlot combineren en liet Twente nooit in de wedstrijd komen. De Eindhovenaren kregen nog enkele uitstekende kansen om de score uit te diepen, maar een doelpunt maken lukte echter niet. De beste mogelijkheid was voor Cocu die zijn doelpoging op de lat zag eindigen.

Na de rust was het steeds weer PSV dat het betere van het spel leverde. Twente bleef uitermate zwak presteren. In de 66ste minuut werd de partij beslist door een doelpunt van Cocu. Een vrije trap van Beasley kwam op het hoofd van Cocu terecht, die de bal onhoudbaar voorbij doelman Paauwe kopte: 2-0. Nadien speelde PSV de partij rustig uit waardoor de eindstand 2-0 was.

PSV blijft autoritair aan de leiding, terwijl Twente een niet al te beste zaak doet.