Udinese steviger op derde plaats

Maarten Vandenabeele

Udinese heeft in Toscane een belangrijke overwinning behaald. In Livorno wonnen de Bianconeri met 1-2 en zo staan ze voorlopig 5 punten voor op de nummers 4, Messina en Chievo.

Man in vorm Iaquinta bracht zijn ploeg al na 13 minuten op voorsprong. Pinzi en Di Natale braken op snelheid door de verdediging en Iaquinta was de afwerker van dienst: 0-1. Enkel Lucarelli kon iets terugdoen voor de thuisploeg, maar een attente doelman De Sanctis bokste weg.

Na de rust  bouwde Udinese zijn voorsprong uit: Di Michele werkte in de 53e minuut een hoekschop van Jankulovski binnen, al dan niet met de hand, en het stond 0-2. Dit keer kon Livorno wel reageren, maar verder dan een mooie vrije trap van Lucarelli (1-2) kwam de thuisploeg niet.