Hoogdag voor Pieroni

Luigi Pieroni mocht starten van Guy Roux in het UEFA Cupduel tegen Amica Wronki en dankte de trainer van Auxerre met een hattrick. Pieroni startte in de 4-5-1 als diepe spits. Het werd 5-1.

Precies na 49 seconden stond het 1-0 in het voordeel van Auxerre. Pieroni werd aan het truitje getrokken en mocht de vrije trap nemen. Jean-Pascal Mignot kreeg de bal en scoorde. Drie minuten later scoorde Pieroni zelf. Hij kreeg de bal toegespeeld van Lachuer en trapte de bal vanop 25 meter binnen. Na een kwartier scoorden de Polen dan toch de aansluitingstreffer na eerder al gedreigd te hebben. Pawel Kryszalowicz was de doelpuntenmaker. In de 23ste minuut scoorde Luigi Pieroni weer. De Belgische international tackelde de bal in doel, naast een grabbelende doelman Arkadiusz Malarz. Twee minuten later stond de Belg weer aan het kanon. Derde doelpunt voor Pieroni, zege veilig voor Auxerre. 4-1 was ook de ruststand.

Meteen na rust kreeg Radoslaw Cierzniak een rode kaart van de Griekse scheidsrechter Georgios Douros na handspel net buiten het strafschopgebied. In de 55ste minuut scoorde Bonaventure Kalou op aangeven van... Pieroni. De 22-jarige Luikenaar had in elk van de vijf doelpunten van Auxerre zijn aandeel. Hij scoorde en liet scoren.

Dankzij deze klinkende overwinning heeft Auxerre nu vier punten. Daarmee komt het op de derde plaats terecht. Leider in groep F zijn de Rangers uit Schotland, die met 1-0 verloren hebben van AZ.