Villareal niet verder dan gelijkspel

Ronny anthonis

Het Spaanse Villareal kwam in het stadion van Partizan niet verder dan een gelijkspel. Het werd 1-1. Partizan werd trouwens op eigen veld nog nooit verslagen door een Spaanse ploeg. Villareal-coach Manuel Luis Pellegrini moest het doen zonder Riquelme en aanvaller Romero., ook middenvelder Battaglia maakte de trip niet mee.

Het was de thuisploeg die het best aan de partij begon, enkele kleine kansen creëerde en Villareal makkelijk kon afstoppen. De Spanjaarden moesten dan maar loeren op de counter en dat deden ze perfect. De eerst kans ging er meteen in, Cazorla kon randje buitenspel de gemeten bal van Xisco in doel leggen. Tegen de gang van het spel in kwam Villareal dus op voorsprong. Toen begon de wedstrijd ook open te bloeien met kansen aan beide zijden. Villareal kon zich verzekeren van een tweede ronde bij winst en dat was ook te zien aan het spelbeeld na het doelpunt.

Na de rust moest Partizan komen en kreeg het ook de volle steun van het publiek. Ze werden echter bijna opnieuw gepakt op de counter maar deze keer kwam het zo ver niet. Doelman Ivica Kralj moest wel alles uit de kast halen om het schot van Guayre ongevaarlijk te maken. Partizan bleef echter aanvallen en werd wel beloond voor de moeite met een strafschop. Deze kwam er nadat Peña de bal met de hand speelde. Die strafschop ging maar net onder het lichaam van de Villa-keeper binnen, 1-1.

Beide coaches wisten op de moment dat Lazio ook gelijk aan het spelen was en men liet het tempo zakken. Als de stand daar hetzelfde bleef dan gingen zowel Villareal als Partizan door, wat uiteindelijk ook het geval was.
De beide ploegen namen elks een helft voor hun rekening maar vooral Partizan zal ontgoocheld zijn omdat ze in de tweede helft zoveel kansen hadden verkwist.