Eerste thuisnederlaag voor Vlijtingen

Jimmy Wouters

Gisteravond heeft Vlijtingen VV zijn eerste thuisnederlaag van het seizoen geleden. SK Meeuwen was met 1-2 te sterk.

Vlijtingen domineerde nogthans de eerste helft. Het kwam ook vrij vroeg op voorsprong via Hendriks die een goede actie van Leduc fijntjes afrondde. Na de 1-0 werd de wedstrijd stilaan gelijkopgaand. De thuisjongens creëerden nog enkele uitstekende mogenlijkheden, maar oa. Hendriks kende pech bij de afwerking. Vlijtingen mocht ook nog van geluk spreken dat de scheidsrechter de bal niet op de stip legde, na een overtreding van Bijloos. 1-0 was een vrij logische ruststand.

Na de rust kwam Meeuwen feller opzetten. De wedstrijd werd bitsiger met felle duels op het middenveld, die meestal door de bezoekers gewonnen werden. Vervolgens probeerde Meeuwen meteen met de lange bal, snel kansen te creëren. Toch was het Vlijtingen dat de beste kans kreeg op 2-0 via Jamaer, die iets te overhaast besloot. Niet lang daarna was het toch raak. Na een penaltyfout van Bijloos, wist Claes de gelijkmaker binnen te trappen. Meeuwen ging nu nadrukkelijk op zoek naar de overwinning, maar wist haar kansen niet meer te benutten. 8 minuten voor tijd, op het moment waarop iedereen zich tevreden waande met een gelijkspel, kon Meeuwen na een geharrewar voor doel toch nog de overwinning meegraaien. Het slotoffensief van de thuisploeg leverde nog 1 kans op.

Een misschien verdiende overwinning voor Meeuwen, hoewel er voor Vlijtingen toch iets meer in had gezeten.