Beringen - Vlijtingen in evenwicht

Jimmy Wouters

Op de laatste speeldag van de 1e ronde hebben Beringen en Vlijtingen vanmiddag netjes de punten gedeeld. In het mijnstadion werd het 1-1.

Over de eerste helft kunnen we vrij kort zijn. Er was weinig tot niets te beleven. Vlijtingen hield het spel goed gesloten door erg compact te spelen. De thuisploeg had veldoverwicht, maar vond geen enkel gaatje in de stugge bezoekende defensie. Vlijtingen probeerde af en toe op de counter toe te slaan, maar wist doelman Roosen niet te bedreigen.

De tweede helft was daarentegen aangenamer om volgen. Beringen had in de beginfase veldoverwicht, maar kwam weer niet tot scoren. Vlijtingen daarentegen kwam stilaan beter in de wedstrijd wat zich in enkele kansen uitte. Het waren de bezoekers die op voorsprong kwamen via een verradelijk afstandsschot. Vlijtingen sloeg terug via Thoonen die een voorzet van Lenaers nog net in doel gleed. Van nu af werden de bezoekers de gevaarlijkste ploeg, maar ze kwamen niet meer tot scoren.

Een billijk gelijkspel vanmiddag in het mijnstadion na een vrij matte partij voetbal.