Monaco en Lille winnen, crisis bij Nantes gaat door

Op de achttiende speeldag in de Franse Ligue 1 waren er niet echt grote verrassingen op te tekenen. Monaco won haar wedstrijd vlot en ook Lille won. Eerder werd Marseille-Auxerre 0-1 en Bordeaux en Lyon speelden scoreloos gelijk (het verslag van Bordeaux-Lyon vindt u hier).

Na negentien minuten kwam AS Monaco op voorsprong bij Bastia. Ernesto Javier Chevanton rondde een counter van de Monegasken perfect af. Net voor rust verdubbelde Saviola de score. Na een prachtige één-twee met Chevanton scoorde Saviola op zijn verjaardag. 0-2 was ook de einduitslag.

Lille kreeg in het eerste kwartier al twee mooie kansen tegen Nantes, maar Moussilou en Landrin scoorden niet. Dat deed Shiva N'Zigou net na het halfuur aan de overkant wel. Vijf minuten na rust lukte het dan toch voor de thuisploeg. Geoffrey Dernis scoorde en twee minuten later werd het 2-1 via Matt Moussilou. 2-1 was ook de einduitslag. Nantes kan de crisis dus momenteel nog niet de baas. Met een gedeelde zestiende plaats komt het stilaan in de gevarenzone terecht.

Metz-Strasbourg werd 1-0. De eerste kans van de thuisploeg was meteen raak. Na 41 minuten scoorde Sébastien Renouard het enige doelpunt van deze derby. Een erg gevleide overwinning voor Metz.

Nice nam in de tweede helft afstand van Ajaccio. Net voor rust kwam het al wel op voorsprong toen Vahirua een strafschop mocht omzetten. François Grenet verdubbelde net voor tijd de score en nog eens Vahirua legde de overdreven 3-0 eindstand vast. Ajaccio verdiende veel beter, maar Nice zet zijn reeks van vijf wedstrijden zonder verlies verder.

Rennes versloeg Lens met 3-1. Toifilou Maoulida scoorde na zeventien minuten de 1-0. Lens kwam nog op gelijke hoogte vijf minuten voor rust via Jérôme Leroy maar Monterrubio en weer Maoulida legden de 3-1 eindstand vast.

Saint-Etienne vernederde Caen met 5-0. Al na twee minuten scoorde Frédéric Piquionne de 1-0 en voor rust werd het nog 4-0 via Hellebuyck, Mendy en nog eens Piquionne. Lilian Compan maakte de forfaitscore zeven minuten voor tijd compleet.

Toulouse versloeg Istres, de rode lantaarn uit de Ligue 1, met 2-1. Na 26 minuten scoorde Achille Emana voor de thuisploeg maar zeven minuten later maakte Laurent Courtois gelijk. Op het uur legde Thibaut Giresse de 2-1 eindstand vast.

In het klassement ziet Lyon Lille naderen tot op drie punten. Monaco en Auxerre staan gedeeld derde. Marseille vervolledigt de topvijf. Onderaan staat nog steeds FC Istres. Het telt drie punten minder dan voorlaatste Ajaccio. Eén puntje daarboven staat Strasbourg.