Keert Anelka terug naar Anfield?

Jan Martynowski
| 0 reacties
Keert Anelka terug naar Anfield?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De kans dat de Fransman Anelka Manchester City verlaat, groeit. De voorzitter van City, John Wardle is immers bereid zijn topspeler te laten gaan voor 13 miljoen pond. Hij is zwaar teleurgesteld door enkele uitlatingen van Anelka.

Die had een Frans tijdschrift verteld dat hij bij City goed wilde spelen om een transfer naar een grotere club te versieren. "Als je eens van Champions League geproefd hebt, wil je meer."

City moet Paris Saint Germain nog 5 miljoen pond voor de speler. Een transferbedrag moet dus in alle geval hoger liggen dan deze som. Marseille en Liverpool zijn alvast geïnteresseerd. Maar het lijkt Liverpool dat het meest behoefte heeft aan de spits, nu landgenoot Cissé zwaar geblesseerd de rest van het seizoen mist. Omdat City geen Europees voetbal speelde, is Anelka ook speelgerechtigd in de Champions League.

Anelka speelde drie seizoenen geleden al voor de Reds. De nog maar 25-jarige aanvaller is ondertussen een echte wereldreiziger geworden: op zijn 19e was hij al topschutter in de Premier League. Dat was in '98. Critici zeiden toen dat Lemerre beter hem meenam dan Henry of Trézeguet, toen allebei nog bij Monaco. Hij vertrok het seizoen erop voor 1,2 miljard BEF naar Real Madrid. 

Daar kende hij veel aanpassingsproblemen, en bleef hij zelfs een tijd afwezig op training. Pas eind dat seizoen toonde hij zijn klasse en leidde hij Real naar de finale van de Champions League, door doelpunten tegen Bayern München. Hij verkaste voor een miljard naar PSG, bleef daar twee jaar, en vertrok weer met ruzie. Hij werd een half seizoen uitgeleend aan Liverpool. 

Dat wilde hem best houden, maar Anelka trok toch naar City. Daar lijkt hij ook nu weer met slaande deuren te vertrekken.

Ook bij de Franse nationale ploeg was Anelka een waar enfant terrible. Hij weigerde immers naar Frankrijk te gaan om hoogstens vijf minuten mee te spelen. Hij riskeerde toen zelfs een schorsing.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties