Makkelijke kwalificatie voor Middlesbrough

Ronny anthonis

Het Engelse Middlesbrough had het niet zo moeilijk met Partizan. Op eigen veld liepen de Engelsen 3-0 uit maar dat kon veel meer zijn. Ook Partizan liet enkele mooie kansen onbenut. Middlesbrough sprong het best met de kansen om en ging zo verdiend aan de haal met de punten om zo groepswinnaar te worden.

Middlesbrough kwam al na tien minuten op voorsprong via Nemeth, hij kon de pas van Job onder doelman Kralj binnenwerken. Tien minuten later stond het al 2-0 in het vooordeel van de Engelsen, Job kon deze keer zelf afwerken nadat hij via een mooie combinatie alleen voor de doelman kwam. Partizan probeerde wel maar kon niet, tot net voor rust ze de uitgelezen mogelijkheid kregen om terug in de match te komen, Boya mistte echter onbegrijpelijk. Tot overmaat van ramp moest doelman Kralj vervangen worden net voor rust door een blessure.

De tweede helft vertoonde hetzelfde beeld, Middlesbrough bleef baas maar leek ook zeer onmondig voor doel. Partizan wou daarvan profiteren door een extra aanvaller op te stellen. Dat plannetje lukte en zo konden ze het spel en de kansen naar zich toe trekken. Spijtig genoeg morste ook Partizan met de kansen zodat de wedstrijd naar het einde toe helemaal verwaterde. De jonge Morrison kon nog een doelpunten maken, weliswaar aan de overkant.  Hij bracht de uitslag op 3-0 in het voordeel van de Engelsen.