Stuttgart makkelijk naar volgende ronde

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Stuttgart makkelijk naar volgende ronde
Foto: © SC

Stuttgart heeft vanavond zonder al te veel problemen de derde ronde van de UEFA-Beker bereikt. De troepen van Matthias Sammer wonnen met 2-1 van Dinamo Zagreb.

De wedstrijd kende een erg leuke start. Beide ploegen gingen voor de volle winst, aangezien beiden nog in aanmerking kwamen voor de kwalificatie. Dinamo Zagreb ging aanvankelijk goed om met de Duitse aanvallers, maar na een kwartier moest het toch een tegentreffer incasseren.
Tiffert bracht na een knappe actie en dito voorzet van Kevin Kuranyi zijn team op voorsprong.

Het betekende het begin van een stevig Duits offensief. De thuisploeg bracht de Kroatische defensie geregeld in de problemen. Toch slaagde men er niet in om de score uit te breiden. De laksheid van de aanvallers werd uiteindelijk cash betaald, want in de 66e minuut wist Bosnjak de gelijkmaker binnen te tikken.

Toch maakte Stuttgart zich weinig zorgen. Zelfs bij een gelijkspel waren de Duitsers zeker van de volgende ronde. De eerste plek stond wel nog op het spel, dus drukte men nog even door. Een kwartier voor het einde legde Fernando Meira de winnende treffer tegen de netten.

Stuttgart wint zo de poule. De Duitsers sprokkelden negen punten, evenveel als Benfica Lissabon. Op basis van het doelsaldo gaat men de Portugezen toch nog vooraf. Heerenveen was de “beste der kleintjes” en mag als derde door, ten koste van Beveren en Dinamo Zagreb.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties