Analyse Wie weet zich te redden?

Niels Hendriks
| 0 reacties
Wie weet zich te redden?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nu dat de winterstop is aangebroken in derde B lijkt dit ons het aangewezen tijdstip om een tussentijdse balans op te maken van de heenronde. Vanaf vandaag tot de start van de terugronde gaan we telkens enkele ploegen bespreken. We starten met de laatste vijf uit de rangschikking: UR Namen, Bocholt VV, Francs Borains, RUL Seraing en Veldwezelt.

UR Namur dat vorig seizoen op een mooie achtste plaats eindigde nestelde zich geruime tijd onopvallend in de middenmoot. Maar de Waalse club gaat niet met een gerust gevoel de winterstop in, sinds enkele speeldagen is het verval duidelijk merkbaar en schuift Namen meer en meer naar onderen in de rechterkolom. Een ander verontrustend gegeven is dat de verdediging van UR Namur tot dusver het meeste doelpunten heeft geslikt van de reeks, namelijk 33. 

Ook voor Bocholt VV wordt het nog een moeilijk en lang seizoen. Vorig seizoen was deze ploeg nog de verrassing in derde B en behaalde het zelfs een eindronde ticket. Dit seizoen wordt het echter een lastige strijd voor het behoud. Afgelopen maand trok de club Jorgo Basiakos en Mustapha Yildiz al aan. Maar de Damburgers zullen de winterstop ongetwijfeld aangrijpen om nog enkele versterkingen aan te trekken om zo uit hun benarde positie te geraken. 

De veertiende in de stand Francs Borains is de ploeg met de slechtste aanval, het scoorde in zestien partijen amper negen maal. De voorbije jaren ontsnapte ze meermaals aan de degradatie, gaan de Henegouwers dit huzarenstukje dit seizoen overdoen? 

Seraing RUL gaf net voor de winterstop de rode lantaarn door aan Excelsior Veldwezelt, toch zal het voor beide ploegen nog een lang en hard seizoen worden. Ook beschikken beide ploegen sinds kort over nieuwe trainers, maar zullen deze heren de bakens kunnen verzetten bij hun door problemen geplaagde clubs? Dat de Luikenaars momenteel op een degradatieplaats staan mag geen verrassing zijn maar de prestaties van Veldwezelt staan in enorm contrast met die van afgelopen seizoen. Toen eindigde de Limburgers op een schitterende vijfde plaats.

Overzicht analyses heenronde:
Strijd om eindrondetickets
Blijven ze uit de gevarenzone?
Wie weet zich te redden?


Uitslagen
Stand
Statistieken
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties