‘Niveau Belgische competitie te laag’

Tonnelier Caroline
| 0 reacties
‘Niveau Belgische competitie te laag’
Foto: © SC

Volgens de Grote Voetbalenquête van Het Nieuwsblad is het niveau van het Belgisch voetbal te laag.  In tegenstelling tot wat verschillende beleidsmensen uit de voetbalwereld vinden, is dit niet te wijten aan een te groot aantal buitenlanders in de eerste klasse.  

De Belgische supporter heeft een pessimistische kijk op het hedendaagse voetbalgebeuren in ons land.  Twee derde van de voetbalfans vindt het niveau van de competitie laag.  Kwaliteit is dan ook niet de belangrijkste reden waarom supporters naar het stadion afzakken.  Spanning en clubverbondenheid zijn de voornaamste factoren waarom Belgische supporters nog voetbalwedstrijden bijwonen.  

Tachtig procent van de voetballiefhebbers vindt dat het niveau van het Belgisch voetbal er steeds verder op achteruitgaat.  De tegenvallende resultaten van het nationaal elftal en van de clubteams op Europees niveau hebben wellicht veel te maken met dit oordeel van de supporters. 

De meerderheid van de deelnemers aan de enquête vindt niet dat de pers te negatief oordeelt over de prestaties van onze ploegen.  Meer dan de helft vindt dat de journalisten gewoon hun werk doen en meer dan een vierde vindt de media zelfs nog te braaf.  Nog geen vijfde van de fans noemt het journalistencorps ‘een stelletje azijnpissers’.  

Opvallend genoeg nemen de meeste supporters geen aanstoot aan het grote aantal buitenlanders bij onze eersteklassers.  Voorwaarde is wel dat ze een meerwaarde bieden aan onze competitie.  Een kwart van de supporters vindt wel dat er op termijn maatregelen moeten komen. 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties