FC Denderleeuw komt dichtbij top

Michael Keymolen
| 0 reacties
FC Denderleeuw komt dichtbij top
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

 FC Denderleeuw won niet zonder moeite tegen het sterk verdedigend ingesteld Evergem van Vital Borkelmans. Op bepaalde momenten stond Rood-Geel zelfs met 11 man in de eigen rechthoek.

Toch was Vital Borkelmans niet ontevreden na de wedstrijd. " Over deze ploeg kan ik nooit ontevreden zijn, ze werken keihard, maar hebben gewoon minder kwaliteiten dan dit Denderleeuw" aldus Borkelmans na de wedstrijd in de persbabbel. Toch had Denderleeuw het de eerste helft moeilijk want Evergem speelde goed gedisciplineerd, maar na 12 minuten kreeg Blauw-Zwart dan toch zijn eerste goede kans: Hakim Mouloua mocht van dichtbij schieten, maar doelman De Wispelaere redde knap, ook Pascal De Vreese stuitte in de rebound op de sterk keepende Wispelaere.

Nadien viel de match een beetje stil. Denderleeuw wou wel maar de Evergemse muur hield goed stand. In de 37st. minuut was het dan opnieuw aan de denderploeg, Maar een schot van De Petter ging net naast en een doelpoging van De Grootte strandde op de paal.

Na de rust was het eenrichtingsverkeer. Franck kwam in de plaats van Van Waes en dit resulteerde. Denderleeuw nam duidelijk de bovenhand, maar kon niet scoren. Een schot van De Petter strandde in de 50st. minuut op de paal en een kopbal van Dessaer ging rakelings over. Na een uur spelen kreeg FC dan een vrije trap toegekend door de vrouwelijke scheidsrechter Claudine Brohet. Kevin Franck nam plaats achter de bal en krulde die op de kruising. 2 minuten later voerde Trainer Van De Velde zijn tweede wissel door. Massaux kwam in de plaats van Hakim Mouloua. Opnieuw geen slechte wissel bleek dit want 5 minuten nadien scoorde de invaller het eerste doelpunt van de namiddag. Blauw-Zwart leek vertrokken en Evergem kwam er maar niet uit. Met een gelukje scoorde Van Gheem in de 70st. minuut het tweede doelpunt zodat FC op rozen zat. Je zou zeggen " waar blijft Pascal De Vreese?" wel, 10 minuten voor tijd trapte hij een penalty feilloos binnen en brengt zijn totaal nu al op 12 doelpunten. In diezelfde minuut kon Ward Van Reeth dan toch nog de eer redden voor Borkelmans en co. door de bal onder doelman Deldaele te schuiven.

Jean-Pierre Van De Velde die maandag 10 januari zijn 50st. verjaardag viert kreeg alvast een mooi verjaardagscadeau van zijn spelers. " De bankzitters maakten opnieuw het verschil en dat is de sterkte van dit FC Denderleeuw" aldus jarige Van De Velde nadien in de persbabbel.
FCD komt na het gelijkspel van Capellen tegen Sporting West nu op drie punten van leiders Denderhoutem en Turnhout en tweede in de periodestand op 1 punt van Maldegem.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties