Analyse Willebroek vergroot de kloof

Steven Bologne
Willebroek vergroot de kloof

Willebroek blijft na speeldag 17 ongeslagen. Dit weekend werd Berchem opzij gezet, de kloof met achtervolger Rupel Boom is vergroot tot 8 punten.

Leider Willebroek Meerhof heeft in eigen stadion de topper tegen Berchem gewonnen. Twee vroege doelpunten zorgden ervoor dat de leider al comfortabel in een zetel mocht achterover leunen. Eerst nette De Voeght de 1-0, daarna scoorde Bruyninckx met een heerlijke goal de 2-0. Bij dat tweede doelpunt was er wel handspel van de doelpuntenmaker, maar de ref liet doorspelen. Berchem ging moedig opzoek naar de aansluiting maar slaagde daar pas een dikke vijf minuten voor tijd in. Bij Willebroek was het dan alle hens aan denk, doelman Van Trier redde de meubelen en de drie punten. Willebroek zag Bruyninckx nog met rood vertrekken.

In een slappe wedstrijd in Meldert kregen de toeschouwers pas tien minuten voor tijd waar voor hun geld. Rupel Boom kwam op voorsprong, maar zag deze marge in de slotminuten nog verloren gaan wanneer de thuisploeg de gelijmaker mocht optekenen. Een logisch resultaat na 90 minuten slappe koffie.

In de wedstrijd Londerzeel - Jette kwam de derde in de stand goed weg. De rode lantaarn leek opweg naar een regelrechte stunt in Londerzeel, maar in de '89 besliste Dillaert daar anders over.

Wilrijk tenslotte behaalde een verdiende 3-0 winst tegen SK Lebbeke. De Wilrijkenaars hebben hun start in 2005 niet gemist. Nieuweling Sadzo was nog niet inzetbaar, volgende week is hij wel van de partij.