AC Parma te koop

AC Parma te koop
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AC Parma is officieel te koop gesteld. In een kleine aankondiging in een paar Italiaanse kranten staat dat het Ministerie van Economische Zaken Erico Bondi, de vereffenaar aangesteld door de Italiaanse staat, belast heeft met het zoeken naar een overnemer.

De club heeft momenteel een schuldenberg van 185 miljoen euro. Dit bedrag is gebaseerd op een lijst van personen en bedrijven die nog geld te goed hebben van de club en dit gemeld hebben bij de rechtbank van Parma.

De Staat zelf is de grootste schuldeiser van AC Parma en zij zouden een nieuwe injectie van kapitaal in de club best kunnen gebruiken. Parma is het slachtoffer geworden van het financiële debacle bij hun eigenaar, Parmalat. Dit bedrijf ging failliet nadat bij een boekhoudschandaal bleek dat er een schuldenlast van ruim 14 miljard euro was.

Parma werd begin dit seizoen al gedwongen om enkele toppers te laten gaan. De verwachting is dat spelers als Alberto Gilardino, Daniele Bonera en Sebastian Frey hun voorbeeld zullen moeten volgen op het einde van het seizoen. Als klap op de vuurpijl zou het ook nog eens kunnen dat we AC Parma vanaf volgend seizoen in de Serie B terugvinden, aangezien de club momenteel op een degradatieplaats staat in de Serie A.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties