Pieroni start... en scoort

In een vooruitgeschoven wedstrijd van de 21ste speeldag in de Franse Ligue 1 heeft Auxerre met 2-0 gewonnen van Sochaux. Luigi Pieroni mocht nog eens starten van trainer Guy Roux door de blessure van Benjani en bedankte met een doelpunt...

Na zes minuten volgde de eerste echte kans. Wilson Oruma mocht een vrije trap nemen voor Sochaux, maar trapte die in het gezicht van Bolf, die in de muur stond. De beginfase van de wedstrijd werd vooral uitgevochten op het middenveld dus waren de kansen schaars. Rond de twintigste minuut trok de thuisploeg meer en meer in de aanval en dit leverde enkele mooie kansen op voor Akale, Pieroni en Kalou. Aan de rust stond het nog steeds 0-0, maar Auxerre domineerde maar stuitte telkens op een uitstekende Teddy Richert, de doelman van Sochaux.

Na rust ging Auxerre op haar elan verder en bleef Sochaux tegen het eigen doel aandrukken. Net voor het uur begon het tempo van de wedstrijd te dalen en leek Sochaux beter in de wedstrijd te komen, maar twintig minuten voor tijd was het dan toch raak voor Auxerre. De Ivoriaan Kanga Akale profiteerde van een misverstand na een vrije trap en trapte de bal binnen vanop zes meter. Enkele minuten later werd Souleymane Diawarra terecht uitgesloten na een spectaculaire tackle op Pieroni. Diezelfde Pieroni zorgde voor de veilige 2-0-voorsprong door zes minuten voor tijd een voorzet van Tainio in het lege doel te koppen. Teddy Richert ging niet vrijuit bij deze fase, want hij ging volledig onder de bal door op deze voorzet.

Een logische en verdiende overwinning voor Auxerre, dat op de derde plaats terechtkomt met 35 punten. Sochaux staat op de negende plaats. De andere wedstrijden worden vanavond afgewerkt. Marseille-Nice wordt zondagavond pas afgewerkt om 21u00.