Pieroni strijdend ten onder

Auxerre, de club van Luigi Pieroni, heeft zich niet kunnen plaatsen voor de halve finales van de Coupe de la Ligue. Het verloor na strafschoppen van SM Caen, de club van Grégory Dufer en Steve Dugardein.

Na de reguliere 90 minuten stonden de scorebordjes gelijk op 0-0, tegen de gang van het spel in, want Auxerre was duidelijk de betere ploeg. Toch moesten er verlengingen gespeeld worden. Ook die leverden geen winnaar op, maar er werden wel twee doelpunten gescoord...

In de 107de minuut scoorde Luigi Pieroni, die nog maar een kwartier op het veld stond de 1-0 op voorzet van Jaures. Drie minuten later kreeg SM Caen een strafschop toegewezen die - niet feilloos, want doelman Cool kan de eerste poging nog blokken - werd omgezet door Cyril Watier. Alles terug te herdoen dus voor de troepen van trainer Guy Roux, maar scoren lukte niet meer.

Bij de strafschoppenreeks gingen de eerste vijf bij beide ploegen vlotjes binnen, maar de zesde strafschopnemer bij Auxerre, Jean-Pascal Mignot, miste en Anthony Deroin maakte het klusje voor Caen af.

Voor Auxerre is dit een bittere pil. De Coupe de la Ligue is de enige beker op nationaal niveau die nog niet op het palmares staat van de club. Vorig jaar werden ze uitgeschakeld in de halve finales en dus kan het ook dit jaar niet succesvol zijn. Caen bekert, net als Saint-Etienne, dat gisteren Lens versloeg, verder.