Analyse Valladolid verrast Real in beker

Nils Vanbellingen
Valladolid verrast Real in beker

In de 1/8e finales van de Copa del Rey, de Spaanse beker, heeft tweedeklasser Valladolid verrassend Real Madrid gewipt. Valladolid sleepte in het Bernabeu-stadion een 1-1 uit de brand, nadat de heenwedstrijd in Valladolid op 0-0 was geëindigd.

Real-coach Luxemburgo toonde zich voor aanvang schijnbaar zeker van zijn stuk: hij liet een veredeld B-elftal aan de wedstrijd beginnen. Onder andere Raul, Casillas, Zidane en Ronaldo begonnen op de bank, terwijl Owen en nieuwe aanwinst Gravesen er vanaf het begin bij waren. De eerste helft zorgde voor weinig kansen, en ook de tweede helft bracht lang weinig animo. Tot de bezoekers na 65 minuten balverlies leden op het middenveld en de ingevallen Raul met een dieptepass Owen op weg zette naar de 1-0. Real leek op weg naar de kwartfinales, maar in de 78e minuut zette Xavi Moré knap Roberto Carlos op het verkeerde been en schoot de bezoekende aanvaller de bal voorbij doelman César: 1-1 en Valladolid virtueel geplaatst. Real ging meteen op zoek naar het nodige doelpunt, maar vergeefs. Het waren zelfs de bezoekers die nog dicht bij een tweede doelpunt kwamen, maar Xavi Moré schoot onbegrijpelijk voorlangs. Valladolid hield echter stand en wipt daardoor Real Madrid uit de Copa del Rey.

Real Betis plaatste zich na een ontgoochelend gelijkspel op eigen veld tegen derdeklasser Mirandes. Athletic Bilbao, dat in de heenwedstrijd een beschamende 2-1-nederlaag leed bij Lanzarote, zette alles recht in de terugwedstrijd: de Basken ontdeden zich van de derdeklasser met overtuigende 6-0-cijfers. Numancia wipte tweedeklasser Eiche na strafschoppen, terwijl Getafe ondanks een 3-2-zege sneuvelde tegen Osasuna. Gisteren plaatste Sevilla FC zich door 2-1 winst tegen Recreativo, nadat het ook al de heenwedstrijd gewonnen had. Derdeklasser Gramenet wipte tweedeklasser Lleida ondanks een 1-0-verlies, en is daarmee nu al de bekerrevelatie van dit seizoen. Atletico Madrid ontvangt Lorca. De Madrilenen wonnen de heenwedstrijd met 1-3.