Monaco houdt Lyon en Lille in vizier

Monaco blijft dankzij haar 2-0-overwinning tegen Lens in het spoor van Lyon en Lille, die zondagavond tegen elkaar spelen. Sochaux vernederde Bordeaux met 4-0 en ook Auxerre won met 0-2 in Caen. PSG geraakte niet verder dan een scoreloos gelijkspel in Saint-Etienne.

Monaco won verdiend met 2-0 van Lens en duwt de roodgelen zo nog een beetje dieper in de nakende crisis. Na 21 minuten mocht Saviola, die vreemd genoeg vrijstond bij de tweede paal, de bal binnenkoppen. Vier minuten voor rust werd de tussenstand verdubbeld toen Maicon de bal vanop achttien meter binnentrapte na eerst enkele tegenstanders voorbijgesneld te hebben. In de tweede helft werd niet meer gescoord en zo kon Monaco zonder al te veel moeite de drie punten thuishouden. Lens blijft dieper en dieper zakken en moet dringend uit het dal klauteren...

Sochaux kon pas een dik kwartier voor tijd afstand nemen van Bordeaux. In de 73ste minuut scoorde Monsoreau met het hoofd de 1-0. Nog geen twee minuten later trapte Jérémy Menez Bordeaux knock-out. Vijf minuten voor tijd werd het 3-0 dankzij diezelfde Menez en nog even later lukte de zeventienjarige (17!) zelfs zijn hattrick! Voor deze wedstrijd scoorde hij nog maar één keer. 4-0 was de eindstand, die pas in de laatste twintig minuten vastgelegd werd.

Geen Pieroni aan de aftrap in Caen-Auxerre, maar hij mocht wel invallen net na het uur. Grégory Dufer speelde de hele wedstrijd voor Caen, Steve Dugardein bleef op de bank. Pieroni stond vier minuten op het veld toen Bolf de 0-1 kon scoren. Tien minuten voor tijd verdubbelde Jean-Pascal Mignot de score en 0-2 was ook de eindstand.

Saint-Etienne hield PSG op 0-0. Les Verts speelden thuis een meer dan behoorlijke wedstrijd maar stuitten telkens op een ijzersterke Letizi, de doelman van PSG. De wedstrijd werd ontsierd door twee rode kaarten. Bruno Mendy (PSG) kreeg een kwartier voor tijd zijn tweede gele kaart en werd uitgesloten. Ver in blessuretijd werd ook Julien Sablé (Saint-Etienne) uitgesloten om dezelfde reden.

Nantes kwam na een kwartier op voorsprong op het veld van Toulouse dankzij Diallo, maar net na het halfuur maakte Emana gelijk. Twintig minuten voor tijd kwam de thuisclub verdiend op voorsprong dankzij Psaume. 2-1 bleef ook de eindstand, al bij al een verdiende overwinning voor Toulouse. Het is al de tiende wedstrijd

Bastia, voorlaatste in de stand, won met 2-0 van Nice. Na achttien minuten kwam de thuisclub op voorsprong dankzij Nee en vijf minuten voor tijd verdubbelde Hadji die score. Een opsteker voor de club uit de onderste regionen van het klassement. Roberto Bisconti viel na zeven minuten in voor de geblesseerde Echouafni.

Rennes won verdiend met 2-0 van Ajaccio. Net voor het halfuur lukte Frei de 1-0 en net na het uur werkte Bonnal de bal in eigen doel.

Net voor rust kwam Strasbourg op voorsprong in FC Istres dankzij een strafschopdoelpunt van Pagis, maar acht minuten ver in de tweede helft maakte Chaussidiere gelijk. Net voor het einde van de wedstrijd werd Rafik Saïfi nog uitgesloten. Istres blijft de rode lantaarn.