PSV opnieuw alleen koploper?

J. S.
| 0 reacties
PSV opnieuw alleen koploper?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de Holland Casino Eredivisie worden er vanavond vier wedstrijden afgewerkt. Koploper AZ werkte gisteravond al zijn wedstrijd af, de ploeg uit Alkmaar kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen NEC. PSV kan opnieuw koploper worden wanneer NAC geklopt wordt.

PSV en AZ waren in de heenronde duidelijk de twee beste ploegen. Ze scoorden het meest en slikten het minste doelpunten. Vanavond krijgt PSV NAC op bezoek. De ploeg uit Breda staat achtste en speelde een goede eerste seizoenshelft. Het wordt afwachten hoe beide ploegen uit de winterstop komen. 

Heerenveen krijgt FC Den Bosch op bezoek. Na een moeizame start klom Heerenveen toch gestaag in de rangschikking en de Friesen staan inmiddels zesde. Den Bosch werd voor het seizoen, samen met de De Graafschap, gezien als degradatiekandidaat nummer één. Deze voorspelling lijkt te gaan uitkomen. Den Bosch staat zestiende met slechts één punt voorsprong op hekkensluiter RBC. Bovendien is de achterstand op de vijftiende in de stand al zes punten. Nacompetitie lijkt dan ook het hoogst haalbare voor de Bosche ploeg. Ieder punt is daarvoor meegenomen, wie weet is er vanavond wel iets haalbaar in Friesland?

Roda JC gaat op visite bij De Graafschap, de superboeren staan voorlaatste met even veel punten als rode lantaarn RBC Roosendaal. Net als voor Den Bosch, lijkt nacompetie het hoogst haalbare. Vanavond zitten er misschien wel punten in voor de thuisploeg. Roda maakte geen constante indruk in de eerste ronde, de ene week werd er gewonnen, de andere week werd er weer verloren. Roda eindigde 2004 wel met een 9/9 die ongetwijfeld vertrouwen zal geven voor de terugronde. Het wordt afwachten hoe beide ploegen uit de winterstop zullen komen.

De laatste wedstrijd is Willem II - FC Twente. Vooral Twente speelde een tegenvallende eerste ronde. De dertiende plaats is niet genoeg voor een ploeg die in het linkerrijtje wil eindigen. Ook Willem II speelt geen schitterend seizoen. Tegen de 'kleine' ploegen wordt er meestal wel gewonnen, maar tegen een ploeg die wat hoger staat in de rangschikking wordt meestal verloren. Net als als in de andere wedstrijden wordt het ook hier afwachten hoe beide ploegen de winterstop verteerd hebben.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties